sweworkeq.se

De bästa sätten att framstå som mer attraktiv vid pokerbordet

Du behöver självförtroendet för att rädda ditt ansikte, och du måste ha självförtroende, och du kommer att behöva ett pokeransikte. Här är våra bästa idéer för att låta din tro skina igenom – eller åtminstone fejka den – så att dina konkurrenter inte kan skilja din hand från ditt ansikte.

Förstå reglerna. Det kan tyckas självklart, men att förstå reglerna inifrån och ut ger dig självförtroende, vilket förhindrar panikslagna från att flimra över ditt ansikte. Vi menar inte bara att veta grunderna som “här är när du kan ringa” eller “varje deltagare börjar med fem kort.” Vi pratar om att förstå de många kortkombinationer som kan vinna och rankas i den övergripande hierarkin. Vi pratar om att kunna fatta snabba beslut samtidigt som du håller ett öga på dina motståndares reaktioner.

Lär dig hur du läser människors kroppsspråk. Du kanske behärskar konsten att se ut och känna dig självsäker, men det betyder inte att alla andra vid bordet gör det. Undersök dina motståndares ansikten när de undersöker sina händer och letar efter tecken på nöje, sorg eller helt enkelt ångest. Tics, ryckningar, förstorade ögon, trummande fingrar och knackande ben är alla sätt att uttrycka känslor. Att göra aggressiva rörelser medan spelet pågår samtidigt som man undviker direkt ögonkontakt eller helt enkelt blir betydligt tystare när spelet fortskrider kan alla vara effektiva strategier. Om de har svaga händer kan oerfarna spelare bli mer aggressiva (för att få det att se ut som om de har bra händer) eller tystare (rädsla för att alla känslor kommer att avslöja att de är en bra hand).

Sluta tjafsa med händerna. Vänd tillbaka blicken mot dig själv när du lär dig förstå andras kroppsspråk. När du är nervös, knaprar du på naglarna? Smiler du, blundar, trummar med fingrarna, snärtar med korten och studsar benet? Nästa gång du är i ett spänt spel, träna på att vara extra självmedveten och uppmärksamma dina mönster. Att observera dem är det första steget mot att upprätta en tabula rasa över dina egenskaper, vilket kommer att hindra andra spelare från att läsa dina nerver som en bok.

Känslor ska lämnas vid dörren. Okej, tekniskt sett var Rusty Ryan från Ocean’s 11 den som startade den först. Men han har rätt. Lämna dina känslor utanför spelet om du vill hålla din hand dold, framstå som professionell och skaffa dina medspelares respekt. Detta innebär att vara en nådig förlorare, oavsett hur mycket du just har förlorat. Det innebär också att vara en artig vinnare, ta ditt pris med ett flin istället för ett “haha, sossar!” Det innebär att inte tillåta yttre påfrestningar att påverka hur mycket du satsar, riskerna du tar eller hur du interagerar med andra spelare i spelrummet. Det innebär att du vet exakt hur mycket du är villig att riskera och hur mycket du är redo att förlora, så att du inte överraskas när någon annan tar allt. Det visar när du håller dig sval, samlad och lugn, och andra spelare kommer att respektera dig för det.

I poker, slå oddsen

Du har säkert undrat om det är möjligt att uppnå en royal flush i poker. Tänk om du hade fyra ess?

Dessa frågor är enkla att besvara analytiskt, men först måste vi bestämma vilken poker som spelas. Tänk på Five-Card Draw Poker, den mest populära bland casual-spelare fram till 2003, när Hold them svepte över hela världen. I Draw Poker, att få en royal flush på de första fem korten händer en gång i 649 740 hands-on-genomsnitt.

Det är oddsen att få en royal flush i ALLA situationer. Det är 1 på 2 598 960 händer som du får en exakt royal färg. Det är fem gånger mer sannolikt att du träffas av blixten än att du får samma hand två gånger!

I Texas Hold’em har varje spelare totalt sju kort (två i handen och fem i samhället) som de kan slå den svårfångade kungliga med. Varje Hold’Em är oddsen att få en royal flush 1 på 30 940 händer. I 7-Card Stud är chanserna att få en royal flush identiska med de i Hold them. Här är ytterligare ett par underhållande pokerodds:

  • I en 5-kortsdragning är oddsen att landa fyra ess 1 på 54 145 hands-on genomsnitt.
  • I Håll dem är oddsen att få vilken som helst fyra likadana 1 på 4 165 i genomsnitt.
  • I Håll dem är oddsen att få pocket-ess ungefär ett av 221 händer.
  • I Håll dem är chansen att en royal flush slår fyra ess runt ett av 165 miljoner händer!
De bästa sätten att framstå som mer attraktiv vid pokerbordet
Scroll to top